A hét kérdése

Idojárás elorejelzés Médiafigyelo - IMEDIA médiafigyelés TabuTV logó MTI
Oldalunkat az observer
Observer
szemlézi.
 • A Combino is kétéltűvél vált a mai vihar idejére (Fotókkal)

  Bevezetem.hu | 2013. május 6. 19:35:34

 • Címkék:
  vihar, felhőszakadás, zápor, meteorológia, combino, körűt, villamos, vízzel borított Margit körút, víz, vízesés, aluljáró, reptér, járat, repülő.leszállás, fennakadás, csapadék
  A(z) "A Combino is kétéltűvél vált a mai vihar idejére (Fotókkal)" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • A nyugati téren vízesés alakult ki, a combino hajónak látszott, a légi járművek, vagyis a repülők pedig nem tudtak leszállni Budapesten.

 • Az ország középső és délkeleti területein számos térségben elsőfokú riasztás volt érvényben a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Ezeken a helyeken heves zivatarok alakultak ki, amelyeket erős szél, illetve is kísért. Egy ilyen csapott le Budapestre is, több, hétköznapinak nem mondható jelenséget hagyva maga után. 


  TÖBB REPÜLŐGÉP A LEVEGŐBEN MARADT A VIHAR IDEJÉRE

  Közvetlenül utána pedig sikeresen landoltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délután azok a repülőgépek, amelyek a rossz időjárás miatt egy ideig a légtérben köröztek - derült ki a flightradar24.com élő radarképéből hétfő délután.

  A korábbi radarkép szerint a Lufthansa frankfurti, az Air France párizsi, a Ryanair londoni, a Brussels Airlines brüsszeli és a Wizz Air kijevi járata a légtérben várta meg a vihar elvonulását. Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója korábban elárulta, hogy az induló járatoknál kisebb késések lehetnek, mert a zivatarban fel kellett függeszteni a gépek tankolását. Az érkező gépeknél a személyzet döntötte el, hogy megpróbálja-e a leszállást - mondta, hozzátéve: a repülőtér nyitva van, tudják indítani és fogadni a járatokat.


  KÖVESSEN BENNÜNKET ÖN IS A TOVÁBBI FRISS INFORMÁCIÓKÉRT! ~>~>


  felhoszakadas_vizbe_gazolo_autok_mtisokitamas_20130506.jpg
  (Az utcán hömpölygő vízben autózok az Erzsébet híd budai hídfőjénél a hétfőn délutáni vihar után. Fotó: MTI/ Sóki Tamás)  BIZARR ÁRADAT TÜNTETTE EL A LÉPCSŐKET A NYUGATI TÉREN

  A Nyugati téren található aluljáró lépcsőin víz zúdult lefelé, alkalmi vízeséssé formálva a feljárót. A zivatarok pedig most is - természetükből adódóan - egyik pillanatról a másikra el is vonultak, rövid működésük során viszont sokaknak okoztak nehézséget. A NEM MINDENNAPI LÁTVÁNYRÓL, VAGYIS A "VÍZESÉSRŐL KÉSZÜLT" FOTÓÉRT ERRE TOVÁBB >>

   

  felhoszakadas_vizbe_gazolo_combino_mtimarjaijanos_20130506.jpg
  (Az extrém körülmények között haladó egyik villamos. Fotó: MTI/ Martjai János)


  NEM A VÉGTELENBE, HANEM VÍZBE VESZETT A VILLAMOSSÍN A KÖRÚTON

  Az aluljárókat használni óhajtókon túl az autósok is furcsa körülményekkel találkoztak. Autók haladtak ugyanis az összegyűlt csapadékvízben az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Erről fentebb, legfelső képünk tanúskodik. A várható heves zivatarok miatt Pest megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kora délután. A hirtelen érkező vihar a tömegközlekedési eszközöket is érintette. Ahogy e bekezdés felett is látható a 4-6-os villamosok egy ideig az esővízzel borított Margit körúton voltak kénytelenek haladni, ennek látszólagos haszna, hogy kevesebbet kell a felpúposodástól félve a síneket locsolni.

  Bevezetem.hu/MTI

Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon