A hét kérdése

Idojárás elorejelzés Médiafigyelo - IMEDIA médiafigyelés TabuTV logó MTI
Oldalunkat az observer
Observer
szemlézi.
 • Hóhelyzet News 2013.03.15./1

  A_Bevezetem.hu_stabja | 2013. március 15. 07:28:50

 • Címkék:
  tömegbaleset az M7-esen, téli közlekedés, hókotró, havazás, közlekedés 2013, baleset 2013, ütközés 2013, karambol 2013, autó2013, kocsi2013, baleset, tömegszerencsétlenség, márciusi tél, fennakadás, rendőrség, sérültek, lezárás, közút, autópálya
  A(z) "Hóhelyzet News 2013.03.15./1" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • Ostromállapot uralkodik az ország nagy részén az utakon

 •  

  FIGYELEM!

  Segítséget kérnek a segítők! (Videókkal) >>>

   

  Folyamatosan takarít az FKF Zrt. a fővárosban

  Folyamatosan végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Budapesten a fő- és közösségi közlekedési útvonalakon a hó eltakarítását, a síkosságmentesítést, valamint hómunkásokkal a közjárdák, közlépcsők megtisztítását.


  A vállalat kora pénteken reggel kiadott közleménye emlékeztet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálattól az éjszaka kapott riasztás alapján további csapadék várható, és a prognózis szerint dél körül áll el.


  Az FKF mérései szerint a magasabban fekvő budai városrészben péntek hajnalig 23-25 centiméter hó hullott, Pesten ennél kevesebb.


  A közlemény szerint a takarítást első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon végzik. A mellékutak takarítását csak a kiemelt főutak rendbetétele után kezdik meg.


  Az FKF Zrt. pénteken, a nemzeti ünnepen megemelt munkabért fizet a délelőtti műszakban dolgozó hómunkásoknak - áll még a közleményben.

  Fejér és Komárom-Esztergom megyében leállt a buszközlekedés

  Fejér és Komárom-Esztergom megyében a Vértes Volán nem indítja el a helyközi járatait, Fejérben egyetlen autóbusz sem közlekedik - tájékoztatta a Vértes Volán kommunikációs munkatársa az MTI-t.


  Pruzsina Alice közölte, hogy Tatabányán a helyi közlekedés is szünetel, az 1-es és 5-ös vonalon óránként elindul egy-egy járat, de valószínűleg jelentős késéssel ér az egyes megállókhoz.


  A havazás és az erős szél miatt járhatatlan utakon több helyen elakadtak autóbuszok, így nem áll rendelkezésre a teljes eszközpark.


  Az esztergomi térségben csak az Esztergom-Pilisvörösvár közötti szakaszon közlekednek a Volán-járatok, valamint a Kesztölc-Piliscsaba-Pilisvörösvár vonalon a vonatpótló buszok.

   

   

  Hetvenhét település áram nélkül Szabolcsban

  Hetvenhét település több mint 57 ezer fogyasztóját érinti a rossz idő okozta áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek hajnalban az MTI-vel. Öt településen a vízszolgáltatás is szünetel.


  Takács Judit elmondta: az E.ON Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán. Az áram nélkül maradt települések polgármestereivel a megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzet-kezelési központja vette fel a kapcsolatot.


  A szóvivő tájékoztatása szerint az áramproblémák mellett a vízszolgáltatás is leállt Vasmegyeren, Bujon, Beszterecen, Tiszarádon, Kemecsén.


  A tűzoltók péntek reggel öt óráig 45 esetben nyújtottak segítséget elakadt járművek kiszabadításához, összesen 37 embert mentettek ki. Harminchárom alkalommal úttestre dőlt fákat, ágakat távolítottak el, amelyek akadályozták a közúti forgalmat.


  Áll a vasúti forgalom a Nyíregyháza-Szerencs és a Nyíregyháza-Vásárosnamény vonalon. Görögszállás-Varjúlapos tanyánál két InterCity-vonat vesztegelt csaknem ötszáz emberrel a szerelvényeken. A megyei katasztrófavédelem száz takarót szállított a helyszínre. Az embereket a rendőrséggel együttműködve folyamatosan mentették terepjáró mikrobuszokkal.


  Nyírtelek közelében két szerelvénynek kellett megállnia, a vonatokról a nyíregyházi vasútállomásra és Görögszállásra vitték az utasokat. A Nyírbogdány és Kemecse közötti vasútvonalon egy Nyíregyházára és egy Záhonyba tartó vonat szintén megállt; a többórás várakozás után odairányított mozdonyokkal vontatták el a szerelvényeket - ismertette Takács Judit.


  A 36-os főúton öt busz - mintegy 150 emberrel - rekedt a havas, jeges úton. Folyamatosan mentik az utasokat, de a viharos erejű szél és a jeges, havas utak megnehezítik a mentést - tette hozzá.

   

   

  Megtiltották a közlekedést Komárom-Esztergom megye több települése között

  A rendkívüli időjárási és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság március 18-ig megtiltotta a kifelé menő közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya településeken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.


  Léber Gabriella elmondta, a településekről kifelé menő forgalmat visszafordítják. A városokon belül közlekedést mindenki csak saját felelősségére kísérelje meg - tette hozzá.

   

   

  Két elzárt település van Szabolcsban

  Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települést, Kótajt és Nagyhalász-Homoktanyát nem lehet megközelíteni közúton - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei ügyelete péntek hajnalban az MTI-t.


  A szervezet közleménye szerint a megyében a fő- és mellékutak burkolata havas, letaposott havas, Kisvárda és Nyíregyháza térségében hóátfúvásos útszakaszok alakultak ki.


  Szabolcs megye területén nagyjából 3-5 centiméter hó esett az éjszaka folyamán. Jelenleg is havazik, és erős északkeleti szél fúj. A közútkezelő jelenleg huszonhat géppel próbálja megtisztítani a havas utakat.

   

   

  Nincs áram 36 borsodi településen

  Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 36 településén nincs áram - közölte honlapján pénteken a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.


  A tájékoztatás szerint mintegy tízezer háztartás maradt áram nélkül. Az áramszolgáltató társaság, az Émász szakemberei megkezdték a hibák felszámolását.

   

   

  Közlekedés Budapesten március 15-én >>>

   

Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon