A hét kérdése

Idojárás elorejelzés Médiafigyelo - IMEDIA médiafigyelés TabuTV logó MTI
Oldalunkat az observer
Observer
szemlézi.
 • Mazda3 a legjobbak között

  Makako | 2011. október 3. 15:19:21

 • Címkék:
  autobild, autó, car, mazda, teszt, megbízhatóság, EuroNCAP, autó, car, motor, Bluetooth, kompakt
  A(z) "Mazda3 a legjobbak között" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • 100 000 km-es tartósteszt a német Auto Bild-ben.

 • -        A Mazda az egyetlen márka, melynek három modellje is Top3-ban van a német Auto Bild magazin tartósteszt-eredményei között

  -        A cikk "gond nélküli autónak" nevezi a Mazda3-at

  -        A Mazda3-nak egyetlen jelentéktelen meghibásodása volt a 100 000 km alatt

   

  Leverkusen, 2011. szeptember 30. Jó sorozata van a Mazdának a német Auto Bild tartósteszt rovatában. A Mazda6 és a Mazda5 után most a Mazda3 is kiemelkedő eredménnyel végzett a lefutott 100 000 km után. Az elért pontszám bizonyítéka a magas termékminőségnek, megbízhatóságnak és a Mazdák tartósságának.

   

  A 100 000 km alatt a Mazda legnagyobb darabszámban eladott autójának a kétéves használat közben csak egy, jelentéktelen meghibásodása volt: a csomagtérfedél egyik műanyag alkatrésze adta meg magát. Ez azt jelenti, hogy a Mazda3 a legjobb eredményt érte el a magazin tartóstesztjén, és ezzel a harmadik Mazda modell, amely ilyen kimagasló teljesítményt nyújtott -

  semelyik másik autógyártó nem büszkélkedhet ilyen eredménnyel. A kompakt kategóriában pedig a modell második lett az örökranglistán.
  „Az elsők között gondoljon a Mazdára, aki gond nélküli autót keres" - vonta le a következtetést az Auto Bild szerkesztősége - „a legendás japán minőség még mindig létezik és virul." A Mazda3 tartósteszt eredményei a német magazin mai számában jelentek meg.

   

  Az aktuális, második generációs Mazda3-at a gyár 2009-ben mutatta be. A modell megújult verziója idén, a Frankfurti Autószalonon jelent meg, jobb menetkomforttal, kényelmesebb belső térrel, korszerűbb dizájnnal. Az első autók 2011. október végén jelennek meg a magyar kereskedésekben. A Mazda3 frissítésénél a mérnökök hasznosították mindazt a visszajelzést, amelyet az elmúlt 2-3 évben kaptak az újságíróktól, ügyfelektől; ennek megfelelően a javítottak az aerodinamikai jellemzőkön, az utastér még csendesebb, a kanyarok vétele pedig még élvezetesebb lett.

   

  A magyar piacon egy új motor is megjelent a kínálatban: a Mazda3 mostantól elérhető a 2,2 literes, akár 185 lőerős dízel erőforrással is. Az autó TX felszereltségi szintjét kibővítették; helyet kapott benne a sebességváltás esedékességére figyelmeztető rendszer, a TomTom navigáció, a Bluetooth-kihangosítás és a sávváltást segítő rendszer (RVM) is, amely Frankfurtban EuroNCAP Advanced díjat kapott.

Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon