A hét kérdése

Idojárás elorejelzés Médiafigyelo - IMEDIA médiafigyelés TabuTV logó MTI
Oldalunkat az observer
Observer
szemlézi.
 • Végre! Több mint ötven külföldi gyorshajtót bírságoltak meg az M0-son

  bertapress | 2012. január 24. 18:08:34

 • Címkék:
  közlekedés, M0, gyorshajtás, autó, car, kamion, teherautó, truck, büntetés, traffipax, sebesség
  A(z) "Végre! Több mint ötven külföldi gyorshajtót bírságoltak meg az M0-son" című cikk megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
  Neved:

  E-mail címed:

  Címzett e-mail címe:
  Üzenet (opcionális):

 • Főként a külföldi sofőrökre volt jellemző, hogy a megváltozott útviszonyok, illetve a csúszós burkolat ellenére sem mérsékelték a sebességet

 • Három, egymást követő ellenőrzés során 75 autóst - köztük több mint 50 külföldit - büntettek meg gyorshajtás miatt az M0-s autóút Pest megyei szakaszán az elmúlt két hétben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője kedden az MTI-vel.


  Kovács Viktória elmondta: a fokozott ellenőrzésre azért volt szükség, mert tapasztalataik szerint a nyugat-európai országok többségében január közepén befejeződő tanítási szünettel összefüggésben a haza- és visszautazók száma jelentősen nő ilyenkor a gyorsforgalmi útjainkon.

  Az M0-s Pest megyei szakaszán először január 14-én, majd még két alkalommal tartottak közlekedési akciót, ezek során 75 autóvezetőt kaptak gyorshajtáson: 31 esetben közigazgatási eljárást indítottak, 44 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki - hangsúlyozta a szóvivő.

  Tájékoztatása szerint főként a külföldi sofőrökre volt jellemző, hogy a megváltozott útviszonyok, illetve a csúszós burkolat ellenére sem mérsékelték a sebességet, így a büntetések zömét is ők kapták: 21 külföldi állampolgár ellen szabálysértési eljárás indult, míg 30-nak helyszíni bírságot kellett fizetnie.

  Eljárást indított a PMRFK azok ellen is, akik a nemrég megváltozott jogszabályt megsértve ültek külföldi rendszámmal ellátott gépkocsi volánja mögé - közölte Kovács Viktória.

Értékeld a cikket: 0 szavazat alapján

Kapcsolódó cikkek

Most a címlapon